Вип. 31

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 32
  • Документ
    Городские агломерации. Актуальные вопросы теории и методологии
    (КНУБА, 2012) Демин, Н. М.; Сынгаевская, А. И.
    Статья посвящена обоснованию понятия «агломерации» как специфической формы расселения; определению роли и места агломерации в структуре региональных систем расселения .
  • Документ
    Методика рейтингової оцінки архітектурних об'єктів на прикладі навчально-тренувальних баз футбольних клубів
    (КНУБА, 2012) Соломатіна, А. В.
    Розроблено методику рейтингової оцінки архітектурних об’єктів на прикладі навчально-тренувальних баз футбольних клубів, що забезпечує об’єктивну порівняльну оцінку досліджуваних об’єктів.
  • Документ
    Шум, як екологічна проблема примагістральних територій крупних міст та архітектурно-планувальні засоби його зниження
    (КНУБА, 2012) Шило Н. М.; Пєтунова О. О.
    Розглянуті основні екологічні проблеми, що виникають на урбанізованих територіях. Охарактеризована одна із основних проблем примагістральних територій. Проаналізовані напрямки боротьби із шумом за допомогою архітектурно-планувальних засобів.
  • Документ
    Соціально-економічні, кліматичні та технічні передумови виникнення та формування критих гірськолижних комплексів
    (КНУБА, 2012) Карюк В. М.
    В статті визначені та описані передумови виникнення та формування критих гірськолижних комплексів. Проаналізована актуальність їх будівництва на Україні на основі розглянутого зарубіжного досвіду будівництва та експлуатації. Запропонована класифікація гірськолижних комплексів за об’ємно-планувальним вирішенням.
  • Документ
    Оцінка якості проектних рішень фізкультурно-оздоровчих споруд пристосованих для використання інвалідами
    (КНУБА, 2012) Дорохіна, Г. І.
    В статті описана методика оцінки проектних рішень фізкультурно-оздоровчих споруд пристосованих для використання інвалідами .
  • Документ
    Принципы реконструкции исторических отелей
    (КНУБА, 2012) Мержиевская, Н. Ю.
    В статье кратко приведены основные принципы и выводы диссертационной работы на соискание научной степени кандидат архитектуры по теме “Принципы реконструкции исторических отелей в сложившейся застройке на примере Одессы” .
  • Документ
    Особенности формирования традиционного жилища в г. Тегеран
    (КНУБА, 2012) Азари, Алиреза
    Сделан анализ традиционного жилища г . Тегеран, рассмотрены основные принципы формирования внутреннего двора, выявлены общие традиционные приемы декорирования и отделки фасадов жилых дома, а также средства улучшения микроклимата жилища.
  • Документ
    Велосипедні стоянки на транспортних вузлах
    (КНУБА, 2012) Гарбар М. В.
    В статті аналізується досвід поєднання велосипедного та громадського транспорту в місті в загальну транспортну мережу, принципи організації велосипедних стоянок на транспортних вузлах, поняття велосипедна станція.
  • Документ
    Особливості формування дитячих закладів дозвілля в сучасному середовищі міста
    (2012) Успенська Т. О.
    В статті розглянуті питання проблем дозвілля та відпочинку у великому мегаполісі та шляхи формування нових закладів дозвілля, їх особливості розвитку і впливу на дітей та підлітків.
  • Документ
    Глобальна симетризація композиційного каркасу міста
    (КНУБА, 2012) Панченко, О. О.
    У даній статті класифіковані принципи глобальної симетризації композиційного каркасу міста.
  • Документ
    Проблеми реконструкції малих історичних міст
    (КНУБА, 2012) Казакова Є. Г.
    В роботі проведено дослідження проблеми реконструкції саме малих історичних міст на які приділяється найменша увага але які мають не менш цікаву історію та культурно-історичну спадщину. Розглянуто головні проблеми та їх наслідки під час реконструкції.
  • Документ
    Сучасний стан архітектурно-планувальної організації пішохідних просторів великих та середніх міст України
    (КНУБА, 2012) Старжинський, Ю. М.
    В статті розглядається важливість організації сучасних міських пішохідних просторів як планувально-композиційного елемента будь-якого міського середовища. Наведений аналіз сучасного стану пішохідних просторів, які концентрують в собі ряд важливих функцій з метою покращення умов якості життя міського населення. Дослідження ґрунтувалось на вивченні теоретичного та методологічного досвіду організації пішохідних просторів на території сучасної України та за її межами.
  • Документ
    Медіа домінанти в архітектурі громадських центрів
    (КНУБА, 2012) Костенко А. Я.
    У статті розкрито деякі теоретичні аспекти поняття «архітектурна медіа домінанта». Виявлено взаємозв'язок між термінами ідентичними за змістом терміну домінанта і їх комунікативної значущості в міському середовищі. Представлена системна модель поняття «архітектурна медіа домінанта». Запропоновано класифікацію архітектурних домінант за типом домінування, і сформульовані групи якостей домінуючих об' єктів.
  • Документ
    Особливості формування архітектури українських готелів радянського періоду будівництва (1917-1990 рр. ХХ ст.)
    (КНУБА, 2012) Брідня, Л. Ю.
    Розглянуті основні архітектурні та історичні аспекти формування українських готелів радянського періоду будівництва (1917-1990 рр.) у контексті світового розвитку готельного господарства даного періоду. Визначені головні особливості архітектурної організації готелів відповідних періодів будівництва. Наведені узагальнені рекомендації щодо можливостей їх реконструкції та пристосування.
  • Документ
    Просторове планування як безперервний процес на прикладі столичного регіону Берлін-Брандебург
    (КНУБА, 2012) Пантюхіна О. Ю.
    В статті розглянуто досвід співпраці між землею Бранденбург та містом Берлін у розробці скоординованих проектів розвитку територій. Наведено загальну структуру містобудівної документації та описано механізм внесення змін на прикладі ''Плану зонування" м . Берлін.
  • Документ
    Передумови виникнення та формування виставково-музейних авіаційних комплексів
    (КНУБА, 2012) Горова, Ю. О.
    В статті визначені та описані передумови виникнення та формування виставково-музейних авіаційних комплексів. Проаналізована актуальність їх будівництва на теритоіії Україні на основі розглянутого зарубіжного досвіду будівництва та експлуатації .
  • Документ
    Аналіз структури сучасного готельного фонду у великих та найбільших містах України
    (КНУБА, 2012) Брідня, Л. Ю.
    Проведений аналіз існуючого готельного фонду України з точки зору показників, що мають відношення до архітектурної організації готелів. Зроблено порівняльний аналіз структури та показників комфортності, місткості та поверховості українських готелів різних періодів будівництва. Виявлено архітектурні особливості діючих готелів України радянського ( 1 9 1 7-1 990 р . ) періоду будівництва та надаються рекомендації щодо їх реконструкції.
  • Документ
    Вілла Geldrop - архітектура, підкорена природі
    (КНУБА, 2012) Бачинська, О. В.
    У статті розглядаються принципи взаємодії природи і архітектурного простору та поєднання класичної та сучасної тектоніки на прикладі вілли Geldrop у Нідерландах.
  • Документ
    Новые выразительные средства рекламы в дизайне архитектурной среды
    (КНУБА, 2012) Ольховская Е. В.
    Рассмотрены вопросы влияния рекламы на дизайн архитектурной среды, выявлены художественно-графические особенности рекламы .
  • Документ
    Ландшафтные сады "Сучжоу"- живопись или архитектура?
    (КНУБА, 2012) Лю Синь
    В статье рассмотрены отдельные вопросы философии древнего китайского ландшафтного сада ©Сучжоу» - уникальное природное явление , сохранившее свою привлекательность и естественность до настоящего времени .