Оцінка ризику для здоров’я населення від викидів автомобільного транспорту у м. Києві

Ескіз недоступний
Дата
2018
Автори
Сіпаков, Р.В.
Волошкіна, О.С.
Березницька, Ю.О.
Клімова, І.В.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В роботі, на підставі запропонованої авторами математичної моделі оцінки вторинного забруднення формальдегідом від викидів автомобільного транспорту, отримана формула визначення концентрації СНОН в атмосферному повітрі над автомобільними шляхопроводами. Проведені розрахунки середньомісячних концентрацій формальдегіду та індекси неканцерогенної небезпеки. Ризик для здоров‘я населення за існуючою нормативною класифікацією визначено, як середній. Дослідження показали необхідність додаткових пунктів контролю в системі моніторингу атмосферного повітря та запровадження відповідних заходів по зменшенню забруднення від автомобільних викидів.
Опис
Ключові слова
кафедра охорони праці та навколишнього середовища, концентрація формальдегіду, забруднення атмосферного повітря, автомобільні шляхопроводи, математична модель, ризик неканцерогенного забруднення
Бібліографічний опис
Сіпаков Р. В Оцінка ризику для здоров’я населення від викидів автомобільного транспорту у м. Києві / Р. В. Сіпаков, О. С. Волошкіна, Ю. О. Березницька, І. В. Клімова // Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористування : наук.-тех. журн. – Івано-Франківськ : Симфонія форте, 2018. – Вип. 1(17). – С.14-20.
Зібрання