Зміна парадигм в управлінні інфрастуктурними проектами і програмами

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Автори
Бушуєв, Сергій Дмитрович
Бушуєв, Денис Антонович
Козир, Борис Юрійович
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Розглянуто моделі та проактивний метод зміни парадигм управління інфраструктурними проектами та програмами. Проведений аналіз наявних підходів до управління інфраструктурними проектами довів відсутність моделей та методів, що змінюють сутність процесів управління залежно від стану проекту та проходження тієї чи іншої точки біфуркації. Кібернетична парадигма управління інфраструктурними проектами базується на формуванні управляючих дій на основі завдання поточного та планованого стану. Поточний стан проекту формується на основі інформації зворотного зв’язку. Аналізуються модель життєвого циклу інфраструктурного проекту та парадигми управління з урахуванням рушійних сил і опорів, ризиків і можливостей. Визначені вісім типових точок біфуркації інфраструктурних проектів, в яких концентруються проблеми та виклики, ризики та можливості. На основі цих параметрів побудована векторна модель точки біфуркації. Запропонована модель життєвого циклу інфраструктурного проекту дає змогу формувати стратегії проактивного управління проектами з розумінням природи наступної точки біфуркації та невирішених проблем попередніх точок.
Опис
Ключові слова
зацікавлені сторони, парадигми управління, рушійні сили і опору, ризики та можливості, кафедра управління проектами, кафедра інформаційних технологій
Бібліографічний опис
Бушуєв С. Д. Зміна парадигм в управлінні інфрастуктурними проектами і програмами / С. Д. Бушуєв, Д. А. Бушуєв, Б. Ю. Козир // Управління розвитком складних систем : зб. наук. праць / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; гол. ред. Лізунов П. П. – Київ : КНУБА, 2019. – № 37. – С. 6-12. - Бібліогр. : 14 назв.
Зібрання