Вип. 40(2)

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Документ
    Проблеми законодавчого забезпечення реалізації проектів реконструкції застарілого житлового фонду
    (КНУБА, 2011) Шеремета, Я. М.; Плешкановська, А. М.
    В статті розглянуті питання законодавчого забезпечення реалізації програм комплексної реконструкції районів житлової забудови. Окрему вагу приділено аналізу Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду». Висвітлюються проблеми та пропозиції щодо його вдосконалення, що допоможе забезпечити подальше ефективне використання.
  • Документ
    Дослідження факторів, які впливають на вибір технології демонтажу будинків перших масових серій
    (КНУБА, 2011) Тугай, Я. Б.
    В статті приводиться методика визначення основних груп факторів та ступінь їх впливу на вибір та обґрунтування раціональної технології демонтажу будинків перших масових серій.
  • Документ
    Актуальність проблеми гармонізації міського середовища
    (КНУБА, 2011) Стецюк, І. І.
    Аналізується проблема нецілісності уявлень про феномен міста. Розкривається актуальність проблеми гармонізації міського середовища, як цілісного феномену розселення та необхідність нового теоретично-методологічного підходу до творення міського середовища та його простору, що відповідає суспільним потребам.
  • Документ
    Соцiально-планувальнi аспекти проектування, реконструкцiї та благоустрою сельбищних територiй
    (КНУБА, 2011) Сигнаївська, О. І.; Орел, А. А.
    В статті надані результати аналізу інформаційного забезпечення проектування житлово-громадських територій з позицій соціальних потреб та фізіологічних можливостей людини. Розглянуто структуру мережі культурно-побутового обслуговування громадських територій в аспекті відповідності підприємств і установ, що її формують, рівням планувальної системи міста та регіону і виявлено відповідність між системою громадських центрів обслуговування регіону та міста. Проаналізовано і співставлено містобудівні аспекти первинної одиницю планувальної структури населеного пункту - кварталу та первинної одиниці соціально-планувальної структури населеного пункту – мікрорайону.
  • Документ
    Вплив матеріалів і конструкцій на архітектурне формоутворення
    (КНУБА, 2011) Самойлович, В. В.; Дорожкін, О. В.
    В історичному аспекті розглядається зв'язок між матеріалами, утворенням конструкцій на їх основі і розвитком архітектурного формоутворення; просліджується зворотній зв'язок між соціальним заказом та потребами архітектури і створенням нових матеріалів і конструкцій; окреслені основні напрямки подальшого дослідження теми.
  • Документ
    Аналіз сучасних технологічних процесів утилізації твердих побутових відходів
    (КНУБА, 2011) Приймаченко, О. В.
    Виконано аналіз можливості поетапної переробки та утилізації відходів з отриманням економічного ефекту.
  • Документ
    Організація транспортно-пішохідних потоків на привокзальній площі аеропорту (на прикладі міжнародного аеропорту «Бориспіль» м. Київ)
    (КНУБА, 2011) Осєтрін, М. М.; Погуца, Т. О.
    В статті розкрито поняття «Привокзальна площа аеропорту», «Транспортний потік» та «Пішохідний потік». Розглянуто та досліджено транспортний потік на привокзальній площі аеропорту. Приведено ознаки пішохідних потоків.
  • Документ
    Оцінка рівня енергозбереження на перетинах міських магістралей в різних рівнях за допомогою моделювання транспортних потоків
    (КНУБА, 2011) Осєтрін, М. М.; Беспалов, Д. О.
    Дається визначення поняттю “енергоефективний режим руху на перетинах магістралей в різних рівнях”. Приводяться пропозиції, щодо його визначення та формування за допомогою програми моделювання транспортних потоків.
  • Документ
    Види формування нових об’єктів нерухомості
    (КНУБА, 2011) Недава, О. Л.
    В статті викладено основні види формування нових об’єктів нерухомості та проблеми пов’язані з цим процесом.
  • Документ
    До реставрації цем’янкової штукатурки
    (КНУБА, 2011) Молодід, О. С.
    Виготовлені зразки з цем’янкового розчину за історичною рецептурою не мають потрібних фізико-механічних показників. Автор дослідив залежність основних експлуатаційних показників штукатурки від кількості цементу, яким замінили частину вапна.