Екологічна безпека та біопошкодження дерев'яних конструкцій будівельних споруд

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2016
Автори
Перебинос, Альона Ростиславівна
Кривомаз, Тетяна Іванівна
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В статті розглянуті практичні аспекти біопошкодження дерев'яних конструктивних елементів будинків та споруд для визначення впливу цих процесів на навколишнє середовище та здоров'я людей. Загаломбіодеструкція дерев'яних конструкційних елементів при несвоєчасному виявленні може призвести не тільки до серйозних економічних та соціальних збитків, але й до проблем у сфері екологічної безпеки. При ураженні мікологічними агентами, крім безпосереднього руйнування дерев'яних конструкцій будинку,виникає небезпекадля здоров'я та життя людини внаслідок отруєння токсичними метаболітами грибів.Термін "синдром хворої будівлі" характеризує якість внутрішньо"повітряного простору будинків, при якому в людей з'являється подразнення очей, дихальних шляхів і шкіри, головний біль, втома та ін.
Опис
Ключові слова
кафедра охорони праці та навколишнього середовища, екологічна безпека, біопошкодження, мікодеструкція, дерев'яні конструкції, мікотоксини, біоциди, фунгіциди
Бібліографічний опис
Перебинос, А. Р. Екологічна безпека та біопошкодження дерев'яних конструкцій будівельних споруд / А. Р. Перебинос, Т. І. Кривомаз // Будівельне виробництво: міжвід. наук.-техніч. зб. – 2016. – № 60. – С. 68-71.
Зібрання