Використання професійно спрямованих якісних задач та запитань з фізики у вищих будівельних навчальних закладах.

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Автори
Бурдейна, Н.Б.
Петруньок, Т.Б.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка
Анотація
Стаття присвячена питанню професійно спрямованого навчання фізики у вищих будівельних навчальних закладах. Продемонстровано, що здобуття будівельної освіти має бути спрямоване на розвиток професійного кругозору студентів з урахуванням формування у них професійно значущих конкретних знань та умінь майбутніх фахівців будівельної галузі. Зазначено, що ідея професійно спрямованого навчання має реалізовуватися різними методами і способами під час усіх форм організації навчального процесу. Обґрунтовано, що для реалізації професійної спрямованості пропонується використання професійно спрямованих якісних задач і запитань при навчанні фізики у вищих будівельних навчальних закладах. Акцентовано увагу на тому, що використання професійно спрямованих якісних задач і запитань з фізики сприяє активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, стимуляції внутрішньої мотивації вивчення фізики, формуванню професійно спрямованих знань, умінь, навичок та професійних компетентностей майбутніх фахівців будівельної галузі.
Опис
Ключові слова
професійно спрямоване навчання, професійно спрямовані завдання, якісні задачі та запитання з фізики, фахівець будівельної галузі.
Бібліографічний опис
Бурдейна Н.Б.Використання професійно спрямованих якісних задач та запитань з фізики у вищих будівельних навчальних закладах / Н.Б. Бурдейна, Т.Б. Петруньок //Наукові записки / Ред.кол.: В.Ф. Черкасов, В.В. Радул, Н.С. Савченко та ін. – Випуск 169 – Серія: Педагогічні науки. – Кропивницький: РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2018. – 24 – 28 с.