Перспективи застосування вогнезахищеного очерету на об’єктах різного призначення

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Автори
Цапко, Ю. В.
Бондаренко, О. П.
Цапко, О. Ю.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
Вісник Одеської державної академії будівництва та архітектури. – Одеса: ОДАБА, 2019.
Анотація
Наведено результати експериментальних досліджень щодо ефективності вогнебіозахисту виробів з очерету. Проведеними дослідженнями з визначення пожежонебепечних властивостей очерету встановлено загорання необробленого зразка, натомість для вогнезахищеного – процес займання та поширення полум’я не відбувся. Гальмування процесу займання та поширення полум’я для такого зразка пов’язане з розкладом антипіренів під дією температури з поглинанням тепла та виділенням негорючих газів (азот, діоксин вуглецю), зміною направлення розкладу в сторону утворення негорючих газів і важкогорючого коксового залишку. Це свідчить про можливість переходу очерету при обробленні композицією до матеріалів, які відносяться до помірно займистих та горючих, що не поширюють полум’я поверхнею.
Опис
Ключові слова
теплофізичні властивості, fire protection of cane, expanding coatings, thermal conductivity, surface treatment, thermophysical properties, вогнезахист очерету, спучуючі покриття, теплопровідність, оброблення поверхні, огнезащита камыша, вспучивающие покрытия, обработка поверхности, теплофизические свойства, кафедра будівельних матеріалів
Бібліографічний опис
Цапко Ю. В. Перспективи застосування вогнезахищеного очерету на об’єктах різного призначення / Ю. В. Цапко, О. П. Бондаренко, О. Ю. Цапко // Вісник Одеської державної академії будівництва та архітектури : зб. нак. праць / Одес. держ. академія буд-ва і архіт. ; гол. ред. В. М. Вировий. - Одеса : ОДАБА, 2019. – Вип. 76. – С. 99-107. - Бібліогр. : 7 назв. DOI: 10.31650-2415-377X-2019-75-99-107.