Оптимізація складових вогнезахисної композиції для виробів з очерету

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Автори
Цапко, Ю. В.
Цапко, О. Ю.
Бондаренко, О. П.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Наведені дослідження процесу створення вогнезахисної покрівельної композиції для очерету, яка складається із суміші неорганічних та полімерних речовин. Показано, що введення крохмалю в кількості 20% утворює на поверхні очерету захисну плівку. При цьому, як свідчать результати термостійкості, відбувається зміна структури захисної плівки покриття. Це сприяє утворенню теплоізолювального шару коксу, який запобігає вигоранню і проходженню високої температури до матеріалу, що підтверджується відсутністю процесу займання вогнезахищеного очерету. В результаті відбувається гальмування окислення в газовій і конденсованій фазі, зміна направлення розкладу в сторону утворення негорючих газів і важкогорючого коксового залишку, зниження горіння матеріалу та відповідно підвищення індексу горючості.
Опис
Стаття
Ключові слова
очерет, горючість, органо-неорганічна композиція,, вогнезахист, антипірени, пінококсовий шар покриття, камыш, горючесть, органо-неорганическая композиция, огнезащита, пенококсовый слой покрытия, cane, organic-inorganic composition, fi re protection, foam coke coating, кафедра будівельних матеріалів
Бібліографічний опис
Цапко Ю. В. Оптимізація складових вогнезахисної композиції для виробів з очерету / Ю. В. Цапко, О. Ю. Цапко, О. П. Бондаренко // Будівельні матеріали, вироби та санітарна техніка : наук.-техн. зб. - 2019. - Вип. 60. - С. 34-43. - Бібліогр. : 17 назв.